Päivä 10/153

Kasetti: Ei jumissa

Vettä tullut koko päivän ihan kiitettävästi, joten ei mikään hienoin mahdollinen kevätkeli. Mutta onneksi sentään vettä, ei hirveästi kiinnostaisi enää lumitöihin ryhtyä. Aamusta sade malttoi odottaa kuitenki siihen asti, että ehdimme neitien kanssa pienen puistopiipahduksen tehdä, jossa saimme seuraksemme nuo parin päivän takaiset "köntsähousut". Eipä lasten äitiä liiemmälti kiinnostanut ohjeistaa jälkikasvuaan kielenkäytössä, mutta onneksi Neiti V ei ollut poikien huutelusta moksiskaan. Eniten tuntui huolettavan hampaiden irtoaminen ja se, että joutuu käyttämään tekohampaita. Oli nimittäin katsellut Pikku Prinsessa -piirrettyä, jossa päähenkilöltä irtosi ensimmäinen hammas. Itse en ohjelmaa niin tarkkaan katsonut, joten en tiedä mistä tuo tekohammas -juttu sitten oikein tulee. Täytyypä selvittää asiaa tarkemmin. 

Kun sain neidit syötettyä, juotettua ja rauhoitettua päiväunille, päätin itse ottaa uusinnan Nukkumatin kanssa ja katsoa, että kuka on Ukko. Tällä kertaa en vaipunut niin syvään uneen kuin edellisellä kerralla, joten lopputulos oli huomattavasti miellyttävämpi. Ei hirveää jumitusta ja sekavaa pollaa, vaan rennompi ja virkeämpi olo, alle puolen tunnin torkkujen jälkeen. Maanantaina on vuorossa kolmas erä ja jos siitäkin selviän voitokkaana, taitaa tästä tulla tapa, sen verran hyvälle se kyllä tuntui.

Ja vihdoinkin, nyt se on täällä, painomusteen tuoksuisena, odottamassa lukijaansa. Nimittäin Lohikäärmetanssi saapui kuin saapuikin viikonlopuksi, eikä vasta maanantaina kuten eilen ounastelin. Tästä täytyy nostaa iso hattu Itellalle, kerrankin meni asiat putkeen. Seuraavaksi laitan peukut pystyyn, että kakkososan käännös valmistuu rivakasti, ettei siinäkin menisi kuukausitolkulla pitkäksi alkuperäinen aikataulu. Mutta luonnollisesti eniten toivon että Martinissa jaksaa saada urakan päätökseen, eikä herra kuukahda kesken kaiken. Silloin kirjallisessa muodossa tuskin koskaan loppuratkaisua saadaan nähdä, mutta HBO varmaan sarjan muodossa saa eepoksen päätökseen. Mielummin molemmat, jos saan valita.

Vaikka tässä parin viime viikon aikana onkin nettikauppojen valikoimaa harvennettu isolla tukulla euroja, olisi huomenna vuorossa matka savonmualle, Kuopioon. Tai siellä kai se Matkus on, äkkiseltään luulisi että Ruotsissa, kun Ikeakin löytyy samasta paikasta. Mutta lihapullat jäävät tällä reissulla väliin, sillä lounaaksi on luvassa sushia. Viimeksi olen tainnut tuota herkkua syödä Belgiassa, Kortrijkissa muutama kuukausi takaperin. Jo on aikakin korjata tilanne. Nam.