Päivä 6/153

Kasetti: Ei jumissa

Bouillabaisse, tuo syntisen hyvä maan ja veen viljan liitto, Ranskalaisen keittiön lahja maailmalle. Ruoka, joka teki tästä sunnuntaista Sunnuntain.

Lieneekö olemassa leppoisampaa tapaa viettää sunnuntain aamupäivää, kuin pilkkoa vihanneksia kattilaan, keittää simpukoita, fileroida kalaa ja yhdistää nämä kaikki hiljaa porisevaksi keitokseksi, jonka tuoksut ja maku vievät ruokailjan kuin ruokailijan mennessään. Jopa Neiti V piti sopasta, tosin hänen mielestään ripurapuja (jättikatkaravun pyrstöjä) olisi saanut olla enemmän kuin kalaa. (No, kauppareissu korjatkoon tilanteen ja hankitaan neidille pakkasesta ripurapuja.)       Jos joku lukija haluaa tähän jumalten mannaan tarkemmin tutustua, niin suosittelen kääntymään Pastanjauhantaa - blogin puoleen. Sieltä minunkin käyttämä resepti on myös peräisin, pieniä viilauksia tehty sinne sun tänne, jotta keitto näyttää omalta.

Ainut pantaa kiristävä (mutta ei kasettia jumittava) asia kuluvana päivänä oli Neiti V:n temppuilu päiväunien kanssa, vastaan piti pistää parin tunnin ajan, vaikka neitiä itseäänkin olisi selvästi nukuttanut. Isi itse oli ihan valmis menemään unille tukevan lounaan jälkeen, mutta tänään tuo ihanuus jäi sitten kokematta. No, onhan näitä sunnuntaipäiviä vielä tulossa lisää... 

Huomenna siis uusi viikko ja uudet haasteet. Ja ennen kaikkea neljäs ottelu Liigan semifinaaleissa Kärppien ja Saipan välillä. Jospa eilinen olisi ollut puhdas huolimattomuusvirhe ja huomenna palattaisiin takaisin normaaliin päiväjärjestykseen. Eiku hetkinen, komento takas. Ei tuo lätkämatsi ollutkaan se tärkein merkintä kalenterissa, vaan Game of Thronesin neljännen kauden alkaminen! 

Valar Morghulis!