Päivä 9/153

Kasetti: Ei jumissa

Normiaamu, normaalit aamutoimet. Tosin sillä pienellä ikävällä erotuksella, että Neiti S syödessään aamupuuroa onnistui sen kiskaisemaan väärään kurkkuun, kun samalla yski limaa irti kurkustaan. Tämä aiheutti pienen tilanteen, josta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Sitten Neiti V:n lempiruoka, makaronilaatikko, uuniin ja kohti puistoa, jossa tavattiinkin neidin entinen hoitotäti muutaman tutun kaverin kanssa. Hupainen sattuma oli kolme veljestä, haarukassa 3-6 vuotta, jotka haukkuivat meitä "köntsähousuiksi" ja "maajusseiksi". Voisiko näistä päätellä perheen suosikkiohjelmat?

Puistossa ollessamme puhelin alkoi pirisemään oikein urakalla, muttei työasioiden johdosta, onneksi. Ensiksi soitti henkilö Neiti S:n neuvolasta, sopiakseen tapaamista fysioterapiaan. Hänenkin mielestään neidillä on ongelma, kun ei puolivuotiaana vatsalleen käänny, sillä näin sanovat viisaiden tekemät säännöt. Vastasin, että isin mielestä tässä ei ole mitään ongelmaa, neiti kääntyy sitten kun katsoo tarpeelliseksi. Mutta koska säännöt ovat säännöt, niin tapaamisen on mentävä. Katsotaan siis mitä tuleman pitää.

Toinen puhelu tuli Kaukokiidolta, joka oli tuomassa viime viikolla tilaamaani vihervitriiniä parin tunnin sisään pihaan. Loistavan nopeaa toimitusta Kekkilä sekä Taloon.com!. Jahka saan tuon viimeistään viikonloppuna kasattua, niin pääsee pikkuhiljaa siirtämään chilejä tottumaan ulkoilmaan. (ja tapettua ne samoin tein....)

Illalla vuorossa oli taloyhtiön hallituksen kokous, jossa puitiin tarkkaan mm. terassin ovien uusimista. Nämä nykyiset kun tahtovat vuotaa lähes jokaisella, eteenkin karmeista. Pahimmissa tapauksissa päivä paistaa läpi, kun listat ottaa irti. Ilmeisesti 80-luvun lopulla on uretaani ollut hinnoissaan, kun sitä ei ole ollut vara laittaa tarpeeksi. Tai sitten uretaanirahat on mennyt itse taloon, sillä onhan tämä rakennettu noin puoli metriä pidemmäksi, kuin rakennuspiirustuksissa on merkitty. Olisi kiva tietää, että mitähän kyseinen rakennusfirma puuhaa nykyään, vai onko puuhannut mitään viimeiseen 28 vuoteen...

Ja tottakai, Jack Bauer sekä koko CTU:n tiimi oli päivän tapahtumissa vahvasti mukana. Ruokaa laittaessa on hyvä katsoa iPadilta Jaskan seikkailuja ja samoin tätä kirjoittaessa Jaakko tappaa ja tappelee telkkarin ruudulla. Sarja on siitä hyvä, että sitä voi vallan hyvin seurata toisella silmällä, juonenkäänteet kun eivät niin monimutkaisia ole, että tarvitsisi täysillä keskittyä.

Päivän positiivisin pläjäys on tietenkin Kärppien jatkoaikavoitto Saipasta, jolla lunastettiin paikka finaaliin. Eiköhän se mestaruus ole siis enää neljän pelin päässä.