Päivä 13/153

Kasetti: Ei jumissa

Siis blogin päivityksistä, ei muuten. Lauantain Savoon suuntautuneen shoppailureissun jälkeen päätin, että jos kahta kappaletta enempää ei ole kirjoitettavaa mielessä, palataan asiaan seuraavana päivänä. Ja kun eilen sunnuntaina oli hyvin pitkälti saman kaltainen tilanne, niin tehdään tähän sitten kooste viimeisen kolmen päivän tapahtumista. 

Lauantai meni osimoilleen kokonaan kauppoja kierrellessä puolison ja Neiti S:n kanssa, Neiti V oli sillä välin mummin luona (yö)kyläilemässä. Vaikka itselle matkan päätavoite oli päästä puraiseen sushia, (joka oli niiiiin hyväää että), vei Ikea taas kerran pisimmän korren. Sisään mennessä en edes kassia mukaan ottanut, kun ajatus oli että "ei täältä kuitenkaan mitään osteta". Puolessa välissä labyrinttia tarttui keltainen kassi mukaan, mutta ei sen raahaamiseen tarvittavia kärryjä. Jonnin verran alkoi tuo kassi painaa, kun se oli täyteen tavaraa ahdettu, sekä hiukkasen on epämukava kantaa, ainakin mun mielestä. Onneksi ennen loppusuoran häämöttämistä "löysin" hyllyjen välistä yksinäisille näyttävät kärryt. Jos ne jonkun käytössä kuitenkin olivat, olen pahoillani, että ne otin. Kärryt voi noutaa kassan luota.        

Erityishuomio täytyy antaa kauppakeskukessa olevalle perhehuoneelle, jossa Neiti S:n lounas- ja välipalatauot onnistuivat mainiosti. Tilaa oli useammalle perheelle kerrallaan, ainut häiritsevä asia oli Mikko Leppilampi. Ei, hän ei ollut sentään huoneessa, vaan kauppakeskuksessa juontamassa jotain muotisysteemiä, kuuluipahan vaan turhankin lujalla kaiuttimista. 

Eilen sunnuntaina heräilin vasta yhdeksän kieppeillä, sillä herätyskelloni oli edelleen mummin luona yökyläilemässä. Joten aamu oli erittän rauhallinen ja verkkainen, vaihteeksi näinkin. Päivä meni pääasiassa ihan vaan oleskellen, ei siis valittamista. Päivän tai oikeastaan yön pantaa kiristävä asia oli Neiti V:n levottomat unet. Ainakin neljään kertaan hän tuli ulos huoneestaan, milloin milläkin syyllä. Ja jos tahtoaan ei saanut jossain asiassa läpi, aiheutti asia hirveät raivarit. Mysteeri on siis, että mikä tämän levottomuuden aiheuttaa. Välillä kun nukkuu yön heräämättä kertaakaan ja välillä sitten taas näin. Minulle tuo heräileminen ei niinkään ongelma ole, mutta puolisolla, joka muutenkin nukkuu huonommin,  on kasetti kohta jumissa, jos tätä jatkuu usempia öitä peräkkäin. Tähän pitäisi jotain insinöörimäistä seurantaa ja raportointia alkaa kehitellä, sekä perustaa asiasta projekti, jolle luonnollisesti nimetään päällikkö, johtoryhmä sekä ohjausryhmä. Näin niitä tuloksia yleensä saadaan, vai mitä? Tai sitten vain yrittää kärsivällisesti seurailla tilanteen kehittymistä.

Tänään on sitten tullut vettä lähes koko päivä, joten päätimme jättää neitien kanssa ulkoilun väliin. Sen sijaan keskityimme lukemaan läjän kirjoja, rakentamaan legoista korkeaa tornia (joka sitten täytyy heti kaataa, kun viimeinen palikka on paikoillaan) ja kasattiimpas vielä muutama palapelikin. Jostain kumman syystä Neiti V:n mielestä pelit pitää jättää lattialle kun seuraavaa aloitetaan, eikä niitä voi missään nimessä kerätä pois. Yritä siinä sitten mahduttaa neljättä peliä muutaman neliön alalle, josta isi vie suurimman osan. Haasteita tuottaa ainakin. Jälleen kerran sain neidit myös nukahtamaan päiväunilleen suunnilleen samaan aikaan, vieläpä ilman suurempia nurinoita. Neitien unien aikaan oli vuorossa päivän tähtihetki HBO+GoT, S4E02. Ja mitä mahtavuutta se olikin, viininhuuruiseen loppuunsa saakka. Loppupäivä onkin mennyt sitten normaaleissa puuhissa, rauhalliseen tahtiin. Pikku Kakkosen jälkeen telkusta tuli wanhoja lastenohjelmia ajalta jolloin isi oli suunnilleen Neiti V:n ikäinen. Yllättävän hyvin myös nämä ohjelmat Neitiin upposivat, vaikka ohjelmia ei oltu tehty tietokoneella, vaan animoitu ihan perinteisin keinoin.

Mitäs sitten luvassa huomiselle tiistaille?

No ainakin tärkeimpänä ensimmäinen Liigan finaaliottelu, Kärpät - Tappara, josta voitto toivottavasti matkaa Ouluun. Aamusta täytyy käydä Neiti S:n kanssa metsästämässä karitsaa pääsiäispöytään, lihatiskiltä nimittäin. Mieluusti ostaisin kotimaista, mutta saapi nähdä onko tyytyminen määkijään, joka tulee Konnun ja Mordorin välimaastosta. Katsotaan mihin paikalliset kauppiaat ovat satsanneet. 

Niin, ja kolmas viikko lähtee käyntiin. Hienoa!